top of page
  • Writer's pictureJani Heino

Kaksi näkökulmaa ja seitsemän kohtaa maailman parantamiseksi

Updated: Feb 6, 2023

Seuraavassa kirjoituksessa avaan seitsemän kohtaa, jotka auttaisivat parantamaan maailmaa tai mahdollisesti jopa pelastamaan maailman. Näkökulmia näihin seitsemään kohtaan on kaksi. Ensimmäinen näkökulma tai ajattelutapa suosii maailman pelastamista tavalla, josta hyötyy pienenpieni vähemmistö maailman ihmisistä, ehkä vain alle 1 % maailman ihmisistä. Toinen ajattelutapa suosii suurinta osaa muista maailman ihmisistä, joidenkin arvioiden mukaan jopa 99 % maailman ihmisistä.


Talousfoorumieliitin entiteettien ajattelutapa


1. Kiellämme lentomatkailun tavallisilta ihmisiltä ilmastonmuutoksen estämisen nimissä. Pidätämme tietenkin itsellemme erivapauden lennellä yksityislentokoneillamme rajoittamattomasti aivan minne tahansa. Meillähän pitää olla rahtitilassa kuljetuksessa aina myös luksusautomme, koska meillä on erivapaus myös fossiilisilla polttoaineilla kulkevien kulkuvälineiden rajoittamattomaan käyttämiseen.


2. Kiellämme maatalouden, koska se kuormittaa mielestämme meidän maailmaamme liikaa. Meidän mielestämme teidän tulee syödä torakoita, koska meidän maailmassamme muu ruoka pitää tietenkin varata meille.


3. Meillä on oikeus seurata teitä kaiken aikaa missä tahansa sitten olettekin, koska olette meille oletettavasti suureksi vaaraksi. Pidätämme kuitenkin itsellemme erivapauden tehdä pimennossa mitä tahansa mieleemme juolahtaakin.

4. Meillä on oikeus säätää lakeja teitä varten. Nämä lait eivät tietenkään koske meitä, koska me olemme säätäneet ne vain teitä varten.


5. Meillä on oikeus verottaa teitä kehittämillämme verotustavoilla, koska ajattelemme vain maailmamme parasta. Maksamanne verot menevät varmastikin hyvään tarkoitukseen, joskaan teidän ei tarvitse näitä tarkoituksia tietää tai ette niitä edes luultavasti ymmärtäisi.


6. Mielestämme olette meidän omaisuuttamme. Te ette sen sijaan saa itse omistaa yhtään mitään, mutta teidän pitää siitä huolimatta olla onnellisia.


7. Edellä mainituista seikoista johtuen teemme sen ainoan ja oikean johtopäätöksen, että me omistamme tämän maailman kokonaisuudessaan. Te ette sovellu yleisesti kuin orjiksi tai parhaimmissa tapauksissa työjuhdiksi, joiden työn hedelmät me korjaamme. Meillä on siihen oikeus, sillä me todellakin omistamme tämän maailman. Uskokaa nyt jo hyvällä...Tavallisten ihmisten eräs mahdollinen ajattelutapa


1. Joskus meidän saattaa olla pakko käyttää lentokonetta siirtymiseen paikasta toiseen. Emme silti huvin vuoksi lentele reittikoneilla saatikka sitten yksityiskoneilla edes talousfoorumien kokouksien kaltaisiin kansankerääntymisiin. Haja-alueilla oman auton käyttäminenkin nyt vain on monesti välttämätöntä.


2. Kehitämme maataloutta järkevillä tavoilla, huomioiden paikalliset olosuhteet ja perinteet maankäytössä. Syömme mieluummin esimerkiksi leipää ja kananmunia kuin torakoita ja heinäsirkkoja tai muita ihmisille huonosti sopivaa tai jopa haitallista kitiiniä sisältäviä hyönteisiä. Hyönteisiä vastaan meillä ei silti ole mitään, koska suuri osa niistä hoitaa luonnollisesti myös monien hyötykasviemme pölyttämisen.


3. Meillä kaikilla pitää olla vapaus, rauha ja yksityisyyden suoja. Emme pidä kieroutuneista, jopa perversioon taipuvaisista salakatselijoista tai muista häiriintyneistä entiteeteistä. Nämä entiteetit pitää saattaa teoistaan vastuuseen.


4. Mielestämme lakien säätäminen pitää olla ’perusasiat kunnossa ja keskiössä’ -tyylistä ajattelua. Liian monimutkainen lakikieli jättää tarkoituksellisia porsaanreikiä eliitin lakimiesentiteettien käytettäväksi. Lait pitää säätää kansallisella tasolla, ja niiden pitää koskea samalla tavalla kaikkia. Emme myöskään suvaitse porsaanreikiä eliittientiteeteille.


5. Kansallisvaltion verotulot pitää ohjata kansallisen infrastruktuurin ylläpitämiseen. Aloitamme esimerkiksi vaikkapa tieverkoston kunnostamisesta ja ylläpidosta.


6. Haluamme olla vapaita, itsenäisesti ajattelevia yksilöitä. Emme tarvitse isoveljen valvontaa, emmekä varsinkaan ole kenenkään toisen omaisuutta. Emme missään tapauksessa ole myöskään minkäänlaisen merilain (’Maritime law’) alaisuudessa tai sen alamaisia.


7. Kukaan yksittäinen entiteetti tai pieni ryhmä entiteettejä ei omista tätä maailmaa, vaan jokainen on osa tätä maailmaa ja omistaa oman osansa siitä.


Valitse itse näkökulmasi ja samalla myös puolesi. Parempaa maailmaa odotellessa…

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page